Φιλοσοφία

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ OLIVE SECRET

Η Olive’secret είναι μια ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε στα τέλη του ’90 η οποία ερευνά και αναπτύσσει καινοτόμα ελιξίρια υγείας και ομορφιάς από ελαιόλαδο, που συνδυάζουν δραστικά συστατικά βιολογικής προέλευσης και εκχυλίσματα από ενδημικά βότανα της κρητικής φύσης. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, δημιουργεί νέα προϊόντα που ακολουθούν μία ολιστική προσέγγιση στη σωματική υγεία κατά το Ιπποκρατικό πρότυπο.

Όπως μαρτυρά και το όνομα της εταιρείας Olive’secret – ή αλλιώς το Μυστικό της Ελιάς – η έμπνευσή μας προέρχεται από το ελαιόδεντρο, αρχαίο σύμβολο της ελληνικής και της Κρητικής διατροφικής αλλά και κοσμητικής παράδοσης. Υιοθετώντας το προγονικό μοντέλο και εμπλουτίζοντάς το με τη σύγχρονη τεχνογνωσία, χρησιμοποιούμε σχεδόν το κάθε τμήμα ελαιόδεντρου για την παρασκευή καλλυντικών προϊόντων που συμμορφώνονται απόλυτα στα υψηλά ποιοτικά πρότυπα της εποχής μας. Ο πυρήνας και το έλαιο του ελαιόκαρπου καθώς και τα φύλλα και τα άνθη του δέντρου, αποτελούν όλα πρώτες ύλες που αξιοποιούνται στην Olive’secret, σε συνδυασμό με εκχυλίσματα από ενδημικά αρωματικά βότανα της κρητικής γης.

Έχοντας σαν σκοπό μας την απόλυτη ικανοποίηση των αναγκών του καταναλωτικού κοινού, δημιουργήσαμε μια μοναδική σειρά, απόλυτα βασισμένη στις ανάγκες της δύσκολης καθημερινότητας, από νέα πρωτοπόρα βιολογικά καλλυντικά.

Η Olive’secret με υψηλό το αίσθημα περιβαλλοντολογικής ευθύνης, χρησιμοποιώντας πρακτικές και οικολογικές φιάλες και συσκευασίες. παράγει ένα μεγάλο εύρος ανώτατης ποιότητας καλλυντικών προϊόντων τα οποία είναι ασφαλή και φυσικά, χωρίς χημικές ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο, τα ζώα ή το περιβάλλον.

Η νέα βιολογική σειρά μας φέρει το λογότυπο του παγκοσμίως αναγνωρισμένου οργανισμού ICEA ο οποίος πιστοποιεί την ποιότητα των ασφαλών και υγιεινών προϊόντων με ελέγχους των συστατικών και του τελικού προϊόντος κατά την διάρκεια παρασκευής τους.

Η πιστοποίηση ICEA είναι διαπιστευμένη σε διεθνές επίπεδο και είναι ισοδύναμη με την πιο αξιόπιστη ευρωπαϊκή πιστοποίηση βιολογικών καλλυντικών. Ακριβείς μικροβιολογικές και δερματολογικές εξετάσεις εγγυώνται καθαρά και συμβατά δερματολογικά συστατικά, κατάλληλα για ευαίσθητες και αλλεργικές επιδερμίδες.

Ανακαλύψτε τα μυστικά ομορφιάς της Olive’secret και αφεθείτε στο άγγιγμα της ελιάς!

Με εκτίμηση
Ηλίας Κανδεμίλης
Γενικός Διευθυντής

section3-image

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η κρητική χλωρίδα είναι ενδιαφέρουσα, πλούσια και σημαντική. Αποτελείται από 1.706 φυτά (αυτοφυή) εκ των οποίων 178 θεωρούνται αποκλειστικά ενδημικά της περιοχής και επιπλέον 38 ανήκουν στην ευρύτερη περιοχή Κρήτης-Καρπάθου, δηλαδή δεν βρισκονται πουθενά αλλού στον πλανήτη. Αν και η κρητική χλωρίδα θεωρείται μία από τις πιο μελετημένες της περιοχής της Μεσογείου, είναι σίγουρο ότι επιφυλάσσει εκπλήξεις στους νέους ερευνητές. Το ανάγλυφο της περιοχής, δύσβατες ορεινές περιοχές και φαράγγια που ακόμα δεν έχουν ερευνηθεί ανατρέπουν τα δεδομένα για τον αριθμό και την κατανομή των φυτικών ειδών στο νησί.Ο πλούτος της χλωρίδας της Κρήτης γίνεται περισσότερο αντιληπτός αν ληφθεί υπόψη ότι σε μια έκταση 8.306τ.χλμ., που αντιπροσωπεύει περίπου το 6% της συνολικής έκτασης του ελληνικού χώρου, απαντάται το 28% περίπου του συνόλου των γνωστών φυτών της ελληνικής χλωρίδας. Ο πλούτος αυτός αποδίδεται στη γεωγραφική θέση, στη γεωλογική ιστορία και στην ποικιλία των βιοτόπων (οικοτόπων) του νησιού. Κάποια από τα ενδημικά φυτά της Κρήτης είναι το δίκταμο, ο έβενος και η αμπελιτσια.

Ιερό δέντρο για τους λαούς της Μεσογείου, η ελιά προσφέρει το πολύτιμο νέκταρ του καρπού της, πάνω από 6.000 χρόνια.Οι αρχαίοι Έλληνες, που διέδωσαν τη χρήση της στους λαούς της Μεσογείου, πίστευαν πως το Ιερό δέντρο της αφθονίας, πηγή ζωής και υγείας, φυτεύτηκε από τη Θεά Αθηνά στην Ακρόπολη ως προσφορά ενός χρήσιμου για τους ανθρώπους δώρο. Πολύτιμο κι αγαπημένο δέντρο των Ελλήνων και των άλλων μεσογειακών λαών, συνδεδεμένο με την αναγέννηση και το φως, εξακολουθεί μέχρι σήμερα να θεωρείται θεϊκό δώρο, σύμβολο ειρήνης, γαλήνης, προστασίας και γονιμότητας. Η επίσημη ονομασία της αειθαλούς υπεραιωνόβιας ελιάς είναι Olea Europea Sativa. Ανήκει στην Οικογένεια: Ελαιοειδή (Oleaceae) και Γένος: Ελαία (Olea) L. Στον Μεσογειακό χώρο τα ελαιόδεντρα ανθοφορούν στα τέλη της Άνοιξης (από Απρίλιο-Μάιο) ενώ η συγκομιδή ξεκινά από τα τέλη Νοεμβρίου και τελειώνει τον Φεβρουάριο για τις πιο νότιες περιοχές.

Η ΕΛΙΑ

section3

ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Το λάδι ελιάς ή το Χρυσό Υγρό  όπως το είχε αποκαλέσει ο Όμηρος υπήρξε το αρχαιότερο καλλυντικό για τους λαούς της Μεσογείου απαραίτητο για την φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών. Ήταν συστατικό πολλών καλλυντικών προϊόντων τα οποία για πολλούς αιώνες ήταν περιορισμένα στην χρήση ολίγων εκλεκτών. Στον Ιπποκράτειο Κώδικα συναντώνται περισσότερες από εξήντα φαρμακευτικές χρήσεις του ελαιόλαδου, με κυριότατη τη χρήση κατά των δερματικών παθήσεων.O  Γαληνός ήταν αυτός εφτιαξε την πρώτη κρέα με ελαιόλασο η οποία χρησιοποιήθηκε σε τοπικές εφαρμογές κατά των παθήσεων του δέρματος με ικανοποιητικά αποτελέσματα.  Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που το καθιστούν  ιδιαίτερα σταθερό και το προστατεύουν το από πρόωρη γήρανση, αφού «καταπολεμώνται» οι καταστροφικές ελεύθερες ρίζες. Μία κατηγορία αντιοξειδωτικών ουσιών είναι οι α- τοκοφερόλες (Βιταμίνη Ε) που παίζουν σημαντικό ρόλο στη θρέψη και στην αναδόμηση του δέρματος προστατεύοντας παράλληλα από τις επιπτώσεις των καιρικών συνθηκών. Ακόμα περιέχει περισσότερες απο 30 φαινολικές ενώσεις κυρίως ολευρωπαϊνη, υδροξυτυροσόλη και τυροσόλη. Οι ενώσεις αυτές παρουσιάζουν ισχυρή αντιοξειδωτική, αντογηραντική και αντιβακτηριδιακή δράση. Επιπλέν περιέχει και άλλα σημαντικά δραστικά συστατικά, όπως υψηλά ποσοστά Βιταμίνης Κ, αλλά και ιχνοστοιχεία, όπως νάτριο και κάλιο, που είναι ευεργετικά για το δέρμα από την ακτινοβολία. Το λάδι ελιάς τρέφει, συντηρεί, προστατεύει, τονώνει, θεραπεύει, εμπνέει.